De Edese organiste Margret Spelt studeerde orgel en kerkmuziek bij Harm Jansen aan het ArtEZ Conservatorium te Zwolle. Ook kreeg ze lessen van Theo Jellema, Aart van Beek (koraalspel) en Tineke Steenbrink (basso-continuo). Daarnaast volgde ze pianolessen. 

In 2013 studeerde Margret succesvol af als Bachelor of Music (Bmus). 

Margret volgde masterclasses bij gerenommeerde organisten in diverse Europese landen. In Pistoia (Italië) kreeg ze les van professor Umberto Pineschi en in Keulen (Duitsland) van Dominik Susteck, specialist in hedendaagse orgelmuziek. In Parijs volgde ze masterclasses rond Franse orgelromantiek bij Eric Lebrun en Didier Matry. Eveneens in Parijs kreeg ze les van Christophe Mantoux, hierbij stond Franse barokmuziek centraal. 

Ze verleent regelmatig haar medewerking aan concerten, solo of in samenwerking met koren of ensembles. Als koorbegeleider speelde ze o.a. de Requiems van Fauré en Rutter en The Crucifixion van Stainer. Ook begeleidde ze koren bij Choral Evensongs, ‘Festivals of Lessons and Carols’ en andere klassieke programma’s.

Margret is organist bij de Nieuwe Kerk in Ede. Bij de Gereformeerde Kerk in Lunteren is ze ook werkzaam als organist, en als dirigent/pianist van de cantorij. Daarnaast is Margret vaste organist bij de Edesche Evensongs, die maandelijks gehouden worden in de Beatrixkerk in Ede. 

Sinds 2021 schrijft ze kerkmuzikale bijdragen voor tijdschrift De Eerste Dag

In zowel Ede als Lunteren verzorgt Margret orgel- en pianolessen. Onder Orgel- en pianoles kunt u hier meer informatie over vinden.