De Edese organiste Margret Spelt (1983) studeerde orgel en kerkmuziek bij Harm Jansen aan het ArtEZ Conservatorium te Zwolle. Ook kreeg ze lessen van Theo Jellema, Aart van Beek (koraalspel) en Tineke Steenbrink (basso-continuo). Daarnaast volgde ze pianolessen.

In 2013 studeerde Margret succesvol af als Bachelor of Music. Dat deed ze met een eindrecital op de orgels van de Grote of Andreaskerk te Hattem en de Basiliek van de Heilige Kruisverheffing te Raalte. 

Margret volgde masterclasses bij gerenommeerde organisten in diverse Europese landen. In Pistoia (Italië) kreeg ze les van professor Umberto Pineschi en in Keulen (Duitsland) van Dominik Susteck, specialist in hedendaagse orgelmuziek. In Parijs volgde ze masterclasses rond Franse orgelromantiek bij Eric Lebrun en Didier Matry. Eveneens in Parijs kreeg ze les van Christophe Mantoux, hierbij stond Franse barokmuziek centraal. 

Margret verleent regelmatig haar medewerking aan concerten, solo of in samenwerking met koren of ensembles. Als koorbegeleider speelde ze o.a. de Requiems van Fauré en Rutter en The Crucifixion van Stainer. Ook begeleidde ze koren bij Evensongs, ‘Festivals of Lessons and Carols’ en andere klassieke programma’s.

Ze is kerkelijk organist in Ede bij de Nieuwe Kerk en bij Ziekenhuis Gelderse Vallei. Bij de Gereformeerde Kerk in Lunteren is Margret ook werkzaam als organist. Eveneens heeft ze daar als dirigent/pianist de leiding over de cantorij. Sinds maart 2018 is Margret cantor van de Cantorij Beatrixkerk te Ede. 

In zowel Ede als Lunteren verzorgt Margret orgel- als pianolessen. Onder Orgel- en pianoles kunt u hier meer informatie over vinden.