December 2018 – Op weg naar kerst slaan de Edese Beatrixcantorij en De Nieuwe Cantorij de handen ineen. Als één groot koor organiseren ze samen een tweeluik in de vorm van een typisch Engels ‘Festival of Lessons and Carols’. Bijbellezingen, koor- en samenzang wisselen elkaar af.

Dirigent is Jan-Willem van Ree en de orgels worden bespeeld door Margret Spelt. Op zondag 16 december is de viering in de Nieuwe Kerk en op zondag 23 december in de Beatrixkerk, beide keren om 17 uur. Van harte welkom!

December 2018 – Op zaterdag 15 december begeleidde Margret het Gelders Vocaal Ensemble bij hun Festival of Lessons and Carols in de Julianakerk te Apeldoorn. Delen hiervan zijn terug te kijken op het YouTube-kanaal van het koor.

December 2018 – Op zaterdag 1 december werkte Margret als pianiste mee aan de opening van de expositie Mensenkind in Huis Kernhem te Ede. In de expositie zijn beelden en gedichten samengebracht: gewassen rietpentekeningen en acrylschilderijen van beeldend kunstenaar Marcel Verbrugge, geïnspireerd op gedichten van Marnix Niemeijer. Componist Jan-Willem van Ree zette één van de gedichten op muziek. Klik hier om de première van ‘De Profundis’ voor dubbelkwartet en piano alsnog te beluisteren.

Oktober 2018 – Stichting ‘de Vluchtheuvel-Lunteren’ bestaat in oktober 35 jaar. In 1983 gevormd als een interkerkelijke diaconale werkgroep vanuit de diaconieën van diverse Lunterse kerken. Alle reden om het 35 jaar bestaan te vieren met alle inwoners van Lunteren op 30 oktober in de Gereformeerde Kerk.

Het belooft een avond te worden met veel muziek met Hans Schimmel en Margret Spelt. Zij nemen de aanwezigen mee door de geschiedenis van het kerklied aan de hand diverse liederen uit het Liedboek (2013).
Luisteren naar gregoriaanse melodieën, genieten van de muziek van Luther en Bach en kennismaken met diverse muzikale stijlperioden.
Hun muzikale bijdrage heeft als titel: ‘Zingen in de kerk: al eeuwen lang een feest!’
 
Iedereen is welkom op deze feestelijke dinsdagavond 30 oktober in de Gereformeerde Kerk aan de Oranjestraat 31 te Lunteren, inloop 19.30 uur, start 20.00 uur.
 
Maart 2018 – Op zondag 4 februari is Margret voorgesteld als nieuwe cantor van de Cantorij Beatrixkerk te Ede. Na de officiële benoeming per 7 maart, zijn de repetities van start gegaan. De cantorij werkt door het jaar heen verschillende keren mee aan de kerkdiensten. De eerste dienst met Margret als cantor is op zondag 22 april. Om 17.00 uur is er dan in de Beatrixkerk een Evensong.
 
November 2017 – In het oktobernummer van Kerkbeheer is een interview met Margret verschenen. Kerkbeheer is het verenigingsmagazine van de Vereniging voor Kerkrentmeesterlijk Beheer in de PKN. Het interview is hier terug te lezen: Interview Kerkbeheer 

September 2017 – In de Barneveldse Krant van woensdag 6 september is een interview met Margret gepubliceerd. U kunt het hier teruglezen: Interview Barneveldse Krant 

Augustus 2017 – In de zomer van 2017 is Margret benoemd als organist van de Nieuwe Kerk in Ede. Enkele keren per maand zal ze in de kerkdiensten het prachtige Van Vulpen-orgel bespelen. Het orgel, dat gebouwd is in 1981, heeft 23 registers die verdeeld zijn over hoofdwerk, rugwerk en een vrij pedaal.