Maart 2018

Op zondag 4 februari is Margret voorgesteld als nieuwe cantor van de Cantorij Beatrixkerk te Ede. Na de officiële benoeming per 7 maart, zijn de repetities van start gegaan. De cantorij werkt door het jaar heen verschillende keren mee aan de erediensten. De eerste dienst met Margret als cantor is op zondag 22 april. Om 17.00 uur is er dan in de Beatrixkerk een Evensong.

 

November 2017

In het oktobernummer van Kerkbeheer is een interview met Margret verschenen. Kerkbeheer is het verenigingsmagazine van de Vereniging voor Kerkrentmeesterlijk Beheer in de PKN. Het interview is hier terug te lezen: Interview Kerkbeheer

 

September 2017

In de Barneveldse Krant van woensdag 6 september is een interview met Margret gepubliceerd. U kunt het hier teruglezen: Interview Barneveldse Krant

 

Augustus 2017

In de zomer van 2017 is Margret benoemd als organist van de Nieuwe Kerk in Ede. Enkele keren per maand zal ze in de kerkdiensten het prachtige Van Vulpen-orgel bespelen. Het orgel, dat gebouwd is in 1981, heeft 23 registers die verdeeld zijn over hoofdwerk, rugwerk en een vrij pedaal.

 

Juli 2017

Na de zomervakantie begint het nieuwe lesseizoen 2017/2018! De eerste lessen starten in de week van 21 augustus (week 34). Er is nog plaats voor nieuwe leerlingen. Wilt u uzelf of uw kind aanmelden voor orgelles of pianoles in Ede of Lunteren? Neem dan contact op via e-mail: info@margretspelt.nl of telefoon: 06-45 960 302.

 

Juli 2017

Zondagavond 23 juli speelt Margret samen met hoboïste Diane Combee enkele klassieke werken voor hobo en orgel in de kerkdienst in de Gereformeerde Kerk te Lunteren. U kunt luisteren naar delen uit sonates van Händel en Corelli. De dienst begint om 19:00 uur en is ook (achteraf) te beluisteren via kerkdienstgemist.nl.

 

Januari 2017

Vrijdagavond 27 januari was er in de Gereformeerde Kerk in Lunteren een voorspeelavond met leerlingen van orgel- en pianodocent Margret Spelt en fluitdocent Geeske Telgen. De beide docenten openden het programma met een vrolijk werk van de Franse componist Gossec. Vervolgens was het de beurt aan de leerlingen. Na een periode van intensieve voorbereiding lieten ze met veel enthousiasme hun ingestudeerde muziekstukken aan familie en vrienden horen. Op fluit, orgel en piano klonk er zowél klassieke muziek van Bach, Telemann en Grieg, als óok populaire, lichte muziek van de Beatles en uit de Sound of Music. De leerlingen, jong en oud, werden door het publiek getrakteerd op een hartelijk applaus. Zo was het bijzonder om te zien dat mensen van alle leeftijden, plezier hebben in het bespelen van een instrument.