December 2018

Op zaterdag 1 december werkte Margret als pianiste mee aan de opening van de expositie Mensenkind in Huis Kernhem te Ede. In de expositie zijn beelden en gedichten samengebracht: gewassen rietpentekeningen en acrylschilderijen van beeldend kunstenaar Marcel Verbrugge, geïnspireerd op gedichten van Marnix Niemeijer. Componist Jan-Willem van Ree zette één van de gedichten op muziek. Klik hier om de première van ‘De Profundis’ alsnog te beluisteren.

Oktober 2018

De Stichting ‘de Vluchtheuvel-Lunteren’ bestaat in oktober 35 jaar. In 1983 gevormd als een interkerkelijke diaconale werkgroep vanuit de diaconieën van diverse Lunterse kerken. Alle reden om het 35 jaar bestaan te vieren met alle inwoners van Lunteren op 30 oktober in de Gereformeerde Kerk.
Het belooft een avond te worden met veel muziek met Hans Schimmel en Margret Spelt. Zij nemen de aanwezigen mee door de geschiedenis van het kerklied aan de hand diverse liederen uit het Liedboek (2013).
Luisteren naar gregoriaanse melodieën, genieten van de muziek van Luther en Bach en kennismaken met diverse muzikale stijlperioden.
Hun muzikale bijdrage heeft als titel: ‘Zingen in de kerk: al eeuwen lang een feest!’
Iedereen is welkom op deze feestelijke dinsdagavond 30 oktober in de Gereformeerde Kerk aan de Oranjestraat 31 te Lunteren, inloop 19.30 uur, start 20.00 uur.

Maart 2018

Op zondag 4 februari is Margret voorgesteld als nieuwe cantor van de Cantorij Beatrixkerk te Ede. Na de officiële benoeming per 7 maart, zijn de repetities van start gegaan. De cantorij werkt door het jaar heen verschillende keren mee aan de erediensten. De eerste dienst met Margret als cantor is op zondag 22 april. Om 17.00 uur is er dan in de Beatrixkerk een Evensong.

November 2017

In het oktobernummer van Kerkbeheer is een interview met Margret verschenen. Kerkbeheer is het verenigingsmagazine van de Vereniging voor Kerkrentmeesterlijk Beheer in de PKN. Het interview is hier terug te lezen: Interview Kerkbeheer

September 2017

In de Barneveldse Krant van woensdag 6 september is een interview met Margret gepubliceerd. U kunt het hier teruglezen: Interview Barneveldse Krant

Augustus 2017

In de zomer van 2017 is Margret benoemd als organist van de Nieuwe Kerk in Ede. Enkele keren per maand zal ze in de kerkdiensten het prachtige Van Vulpen-orgel bespelen. Het orgel, dat gebouwd is in 1981, heeft 23 registers die verdeeld zijn over hoofdwerk, rugwerk en een vrij pedaal.